Translation agency • Übersetzungsbüro • Översättningsbyrå • Käännöstoimisto
Mitä kääntäminen on ja mikä siinä maksaa?

Kääntäminen ei ole yksittäisten sanojen mekaanista kääntämistä kieleltä toiselle sanakirjan avulla. Se on merkitysten välittämistä loogisesti kielestä ja kulttuurista toiseen. Käännöksen on tarkoitus saada kohdeyleisössä aikaan sama reaktio kuin alkuperäistekstin yleisössä. Kääntäminen on siis vaativaa asiantuntijatyötä, johon – erityisesti suomen kielen tapauksessa – tarvitaan ammattilaista, ihmistä.

Kääntäjä laatii kohdekielisen tekstin siten, että sen asiasisältö ja tyyli sopivat kohdeyleisölle. Ammattikääntäjä on aina vaitiolovelvollinen ja kehittää osaamistaan jatkuvasti. Kääntäjä hyödyntää työssään käännösmuistityökaluja ja lukuisia muita työkaluja, kuten termitietokantoja, verkon eri tietolähteitä ja elektronisia sanakirjoja.

Asiakas maksaa kääntäjälle siitä ajasta, joka käännöksen tekemiseen kuluu. Korvauksen tulee kattaa tiedostojen käsittely, kääntämiseen ja termityöhön kuluva aika, käännöksen tarkistusluku, tiedostojen viimeistely asiakkaan toiveiden mukaisesti ja käännöksen mahdollinen muokkaus asiakkaan loppukommenttien jälkeen. Kääntäjä kääntää päivässä noin 2 000 sanaa. Se siinä siis maksaa – ammattilaisen aika. Kun teksti on yritykselle tärkeä, huolellinen työ kuitenkin kannattaa, koska on aina halvempaa tehdä asiat laadukkaasti alusta asti kuin korjailla hutiloidun työn aiheuttamia mainevaurioita ja valituksia myöhemmin.

Pyydä tarjous

Lähetä tekstisi meille ja pyydä tarjous!

Hinnoitteluesimerkkejä:

Minimipalkkio 60 €

Esimerkki:

”Det milt vårdande oljefritt Lacto line rengöringsskummet är avsett för daglig rengöring av ansiktet. Även lämplig för rengöring av fransförlängningar. Skummet rengör huden varsamt och effektivt. Återställer hudens normala fuktbalans och lämnar huden mjuk efter rengöringen. Utvecklat speciellt för torr och känslig hud. Milt parfymerad.”

Yksi sivu n. 85 €

Esimerkki:

1 sivun dokumentti (426 sanaa ja noin 2 440 merkkiä).

Avaa esimerkkisivu tästä (pdf)

Yksi sivu noin 110 €

Esimerkki:

1 sivun dokumentti (553 sanaa, eli noin 3 100 merkkiä).

Avaa esimerkkidokumentti tästä (pdf)

By using this website you agree to accept our Privacy Policy and Terms & Conditions